Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Κάτι παραπάνω από επικίνδυνος σεξισμός


Είναι τόσο μα τόσο αισχρό το θέαμα και τα λόγια που ειπώθηκαν  με αφορμή ένα θέμα που αφορά σεξουαλική παρενόχληση και αθέτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε χλευαστική, ήδη πριν την έκθεση της είδησης, ατμόσφαιρα καταργείται κάθε εχέφρων αντίδραση που θα έπρεπε να επισείει το γεγονός μιας σεξουαλικής ασέλγειας εις βάρος μιας γυναίκας. Αντί να στηλιτευθεί σωρηδόν η, πέραν όλων των άλλων, άνομη πράξη και μάλιστα σε ένα μέσο με μεγάλη απήχηση, αντιμετωπίζεται με μια εμετικά άρρωστη «συμπάθεια» προς το νεαρό που δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και του έμενε μονάχα να… εκτονωθεί! Αντί να αρχίσει ένας δημόσιος διάλογος για τη θέση της γυναικάς και για τα καθημερινά κρούσματα ρατσιστικής και σεξιστικής συμπεριφοράς που πλήττουν την υπόσταση, ψυχική υγεία και ισορροπία αλλά και θίγουν τα δικαιώματά της και την αυτοδιάθεσή της, προβαίνουν σε «αστειάκια» και αναπαριστούν το σκηνικό πάλι σε μια γενικότερη ατμόσφαιρα εντελώς ανερυθρίαστων χαχανητών.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο απερίσκεπτος και κατά συρροή σεξιστής Λιάγκας το παρουσιάζει με αυτό τον χυδαίο τρόπο μαζί με τους μαϊντανούς του, που δυστυχώς περιλαμβάνονται σε αυτούς και γυναίκες (!), αλλά ότι αυτή η αντίδραση προβάλλεται δημοσίως και δεν επεμβαίνει κανείς, έστω ένα ΕΣΡ, ή δεν τον γιουχαΐζει και αποδοκιμάζει κανείς με στόχο να αποβληθεί από το σύστημα ως ένα παράσιτο που επιβιώνει σκορπώντας ασύδοτες κακίες και διαιωνίζοντας προβληματικές προκαταλήψεις. Το πρόβλημα είναι η ίδια η κοινωνία, που υποστηρίζει τέτοιες εκπομπές και θέσεις κατά συνέπειαν. Το πρόβλημα, ακόμα χειρότερα, είναι η κοινωνία που περιμένει να δει την αντίδραση των μέσων για να αντιδράσει κατά παρόμοιο τρόπο. Ψέγουν το γεγονός ; Ακολούθως, και αυτοί θα υιοθετήσουν αυτή τη λογική. Το γελάν και το αντιμετωπίζουν ως κάτι ατυχές αλλά παράλληλα και …σιγά τα ωά; Και πάλι ακολούθως και μιμητικά θα συνταχθούν με αυτούς που κουνάνε τις μπαγκέτες και έχουν δώσει το ρυθμό. Επιτέλους ας αποκαθηλωθούν όλοι αυτοί που διαιωνίζουν αρρωστημένες αντιλήψεις. Πρόκειται καταφανώς για εγκληματική ενέργεια (Εγκλήματα κατά της Γενετήσιας Ελευθερίας ) και δεν πρέπει να την βλέπει κανείς ως ακίνδυνη και αθώα, ούτε αυτή την περίπτωση ούτε την σεξουαλική παρενόχληση σε οποιοδήποτε μέρος και περίσταση (εργασιακά περιβάλλοντα, δημόσιοι χώροι, μμμ κλπ). Και όλα αυτά συζητώνται στον 21ο αιώνα.
Αλήθεια βρε παιδιά. Μήπως η φοιτήτρια φορούσε και φούστα;
Γιατί τότε όλα αλλάζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου